Kinderbed steigerhout

Kinderbed steigerhout

Een kinderbed steigerhout is gemaakt van steigerhout maar wat is dit nu precies voor een houtsoort? Het is vurenhout dat niet geschaafd is en grof gezaagd. Verder is het taai hout maar wel zacht.

Zelf maken

Het steigerhout moet ongeveer twee maanden drogen maar gebruikt u het hout eerder, dan is er bij dit kinderbed steigerhout kans op kromtrekken met als resultaat dat uw kinderbed steigerhout gaat klemmen of wiebelen.

Behandelen of niet?

Bij een kinderbed steigerhout zal, onbehandeld, het hout gaan vergrijzen na ongeveer acht maanden. De een vindt dit mooi, de ander niet. Wilt u uw kinderbed steigerhout wél behandelen, dan kunt u dat doen met steigerhoutbeits. Hiermee behoudt u de natuurlijke structuur van het hout door de doorzichtige werking. Nog een voordeel is dat uw steigerhout langer meegaat.

Uitvoeringen

Bekend is dat kinderbed steigerhout een absolute topper is op de jongens- én meisjeskamer. Desgewenst kunt u er nog een lade bijnemen waar al het speelgoed in kan. Deze prachtige kinderbedden zijn er vanaf twee meter lang en negentig centimeter breed maar ook in andere lengten en breedtes verkrijgbaar. Een kinderbed van steigerhout is echt een aanwinst voor elke kinderkamer!